Spaghetti á la Bolognese

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 worteltjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl vleesbouillon
  • 500 gram spaghetti

Bereiden

Pel en snipper de ui en de knoflooktenen. Maak de wortels en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie in de braadpan. Voeg het gehakt toe en bak dit circa 5 min. Schep de ui, knoflook, wortel en selderij erbij en bak alles nog zo'n 3 min. mee. Voeg de wijn, blouillon, ketchup toe en breng het gehaktmengsel al roerende aan de kook. Laat de saus circa 30-45 min. heel zachtjes sudderen. Serveer de saus met 120 gram spaghetti per persoon.

Materialen

braadpan

Bronvermelding