'Mirabellentijd, Mirabellentaart', Sopexa (Parijs)

Gebak, Hapje, 6 personen, Frans.

Laatst aangepast: 20-03-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g bloem en ......

Bereiden

150 g bloem 75 g boter 1/2 glas water snuifje zout vulling: 750 g mirabellen, zonder pit 150 g poedersuiker 1 eetl bloem - Kneed de ingrediënten voor het deeg met de hand tot een bal. Rol deze uit en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Strooi wat suiker en bloem over de taartbodem uit, leg hierop de mirabellen vlak naast elkaar, strooi hier nog wat suiker over en zet het geheel in een warme oven. Na het uit de oven halen de taart meteen van de vorm ontdoen en licht afgekoeld opdienen. - Mirabelpruimen: De vruchten zijn kleiner, ronder en zoeter dan de gewone pruimen. De meeste mirabellen zijn geel, maar er komen ook enkele rode en blauwe typen voor. - Mirabellen zijn verkrijgbaar van juli tot oktober.Deze pruimen zijn slechts kort houdbaar, bewaar ze in de koelkast. Zij bevatten veel vitamine C. - Mirabellen worden voornamelijk gebruikt om confituur of compote van te maken of bij de bereiding van taarten en gebak.

Bronvermelding