Menu
Spare ribs met caramelsaus
Ingrediënten
- 4 kg Spare ribs
- 1 `groote ui
- 1 teen knoflook
- 5 cm gemberwortel
- 0,5 liter runderboulion
- 4 eetl Sesamolie
- 8 ons suiker
- 5 eetl ketjap
- 4 theel sambal
- 3 dl water
Bereiden
- spare ribs ongeveer een dag van te voren marineren met
* 5 ons suiker
* 5 eetlepels ketjap
* 4 theelepels sambal
* 3 dl water
De ui, knoflook en gember aanfruitenin de sesamolie. Spare ribs er bij en ongeveer 5 minuten omscheppen voor het lekkere kleurtje. Peper en zout toevoegen en boulion er bij schenken.
Ruim 1, 5 uur laten sudderen. Daarna op een theedoek droog deppen. Grillen op een rooster ongeveer 30 minuten.
Ondertussen de suiker bruin laten worden en zodra het bruin is van het vuur afhalen. Water er aan toevoegen totdat er een mooie saus ontstaat en als laatste nog een schepje sambal en ketjap toevoegen.
Materialen
- pan met dikke bodem - Oven met grill