Muffins (12 stuks?)

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.

Laatst aangepast: 25-09-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • 2 dl halfvolle melk
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels becel multi voor koken, (roer)bakken en braden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef het meel met de bakpoeder, speculaaskruiden, de suiker en het zout boven een kom. Doe de melk in een maatbeker met de eieren en de becel en klop dit los. Giet nu dit melk-ei-mengsel bij het meel in de kom en roer losjes met een vork tot een klonterig geheel. Het moet niet een glad beslag worden want anders worden de muffins niet zo mooi luchtig. Verdeel het beslag met een lepel in de muffinvormpjes. Bak de muffins goudbruin en gaar in 25 min. en laat ze afkoelen. bevat per muffin circa 110 kcal.

Materialen

12 papieren muffinvormpjes of muffinbakplaat voor 6 stuks

Bronvermelding