Appelsoufflé (6 personen?)

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 25-09-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 25 gram becel multi voor koken, (roer)bakken en braden
  • 25 gram bloem
  • 2 dl halfvolle melk
  • 2 eetlepels zoetstof (die je kunt verwarmen)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dl appelmoes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Zoetstof en vanillesuiker erdoor roeren. Door saus, appelmoes, citroensap en kaneel roeren. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Saus luchtig door eiwitten spatelen. Giet het soufflémengsel met een lepel in de muffinvormpjes en bak ze in 20 tot 25 minuten gaar. Bevat per appelsoufflé circa 95 kcal.

Materialen

- 6 papieren muffinvormpjes of muffinbakplaat voor 6 stuks. - Spray om in te vetten bijv. van baukje, zo gebruik je veel minder vet - mixer

Bronvermelding