Appelbol met rozijnen

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-09-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 appels
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 hand rozijnen
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels honing

Bereiden

Schil de appels en boor het klokhuis uit, wel intussen de rozijnen. Maak een mengsel van rozijnen, kaneel en honing. Vul de appel met dit mengsel. Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit. Zet de gevulde appel in het midden van een lapje en vouw dit dicht (gebruik wat water om de randen te plakken). Bestrijk de appels in bladerdeeg met wat eigeel. zet de appels in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak de appels in 30 minuten goudbruin. bevat per appelbol circa 185 kcal.

Materialen

- appelboor - deegroller

Bronvermelding