Appeltaart Succes

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram becel multi voor koken, (roer)bakken en braden
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • 1 snufje zout
  • 6 appels (van 2 à 3 verschillende rassen)
  • 3 eetlepels custard (pak à 500 gram)
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 100 gram rozijnen
  • 2 sneetjes wit casinobrood, zonder korst

Bereiden

(In keukenmachine) bloem, 150 gram basterdsuiker, becel, 1 eierdooier en mespunt zout met 1 eetlepel koud water mengen tot stevig deeg. Deeg tot dikke worst vormen, strak verpakken in plasticfolie en minstens 30 minuten in koelkast laten rusten. Oven voorverwarmen op 175 graden. Appels schillen, in kwarten snijden en klokhuis wegsnijden. Kwarten in plakjes snijden. In schaal appelplakjes omscheppen met 2 eetlepels custard, koekkruiden, rozijnen en rest van basterdsuiker. Tweederde van deeg op met bloem bestoven werkvalk uitrollen tot lap van ca. 26 cm doorsnede. Ingevette springvorm met deeg bekleden. Brood in blokjes snijden en met rest van custard over bodem strooien. Appelmengsel in springvorm doen. Resterend deeg uitrollen en in repen snijden. Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen. Rand van taart en deegrepen met de rest van de eierdooier bestrijken. Taart in midden van oven in ca. 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar bakken.

Materialen

- keukenmachine - deegroller - springvorm doorsnede ca. 22 cm - plasticfolie

Bronvermelding