Aardbeientaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 25-09-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gram becel multi voor koken (roer)bakken en braden
  • 200 gram tarwebiscuits
  • 2 eetlepels aardbeien halvajam
  • 4 eierdooiers
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 65 gram bloem
  • 250 ml halfvolle melk
  • 250 ml slankroom
  • 250 gram aardbeien
  • 2 kiwi's

Bereiden

In keukenmachine biscuits fijnmalen. Becel en jam erdoor mengen. In taartvorm kruimeldeeg over bodem en wanden verdelen en goed aandrukken. In kom eierdooiers, suiker en vanillesuiker met handmixer in ca. 5 minuten dik en romig mixen. Bloem zeven en door eimengsel spatelen. In pan melk en slagroom aan de kook brengen en al kloppende in kleine scheutjes door eimengsel kloppn. Mengsel terug in pan schenken en al roerende op zacht vuur laten indikken tot dikke vla. Pan in bak koud water zetten en vanilleroom laten afkoelen. regelmatig roeren. Aardbeien schoonmaken en halveren. Kiwi's schillen en in plakken snijden. Afgekoelde vanilleroom over taartbodem verdelen. Op ene helft van taart aardbeien, op andere helft plakjes kiwi leggen. Taart in koelkast in 1/2 uur laten opstijven. Bevat per punt circa 185 kcal.

Materialen

- keukenmachine - handmixer - springvorm (doorsnede ca. 24 cm)

Bronvermelding