Gegratineerde kabeljauw

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 55 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw (vers of ontdooid)
  • boter
  • 600 gr. aardappels
  • 2 stuks uien
  • 8 plakjes bacon
  • 1 dl slagroom
  • peterselie
  • bieslook
  • laurier
  • zout
  • peper
  • geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snij ze in hele dunne plakjes. Snij de uien in dunne ringen. Vet een ovenschaal in en leg een laurierblaadje op de bodem. Bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes. Daarop achtereenvolgens de helft van de uiringen, peterselie en bieslook, zout en peper en 4 plakjes bacon verdelen. Leg op elk plakje bacon een kabeljauwmoot. Bedek de kabeljauw vervolgens met bacon, zout en peper, peterselie en bieslook, uiringen en de schijfjes aardappel. Schenk er de slagroom over en leg er klontjes boter op. Zet de ovenschotel ca. 55 minuten in de oven. Als de aardappels te bruin worden, dek de schotel dan af met aluminiumfolie. Strooi er de laatste 10-15 minuten de geraspte kaas over.

Bronvermelding