Menu
Aardappelcroquet Indonesisch
Ingrediënten
- aardappelen
Bereiden
2 1/2 kg aardappelen
peper, zout
3 tl nootmuskaat
4 grote eieren
1 kg gehakt
peper, zout
1 tl kruidnagel
2 tl nootmuskaat
2 teentjes knoflook
1 schepje suiker
ketjap manis
paneermeel
enkele geklutste eieren
olie
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, kook ze met zout en stamp ze fijn met peper en nootmuskaat.
Laat de puree afkoelen, doe er de eieren door en kneed alles goed.
Maak als volgt de vulling:
Braad het gehakt in eigen vet, meng er alle kruiden door en schep om tot het gehakt goed rul en gaar is.
Neem een schep aardappeldeeg in de hand, druk het wat plat en vul het met gehakt.
Sluit het deeg om het vlees en maak er een rolletje van.
Rol dat door het paneermeel, dan door het geklutste ei en daarna weer door het paneermeel.
Frituur ze in de olie.