Salade met gegratineerde Geitenkaas, uitgebakken Spek en Honing

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 47 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 krop Romeinse of Kropsla
  • 4 schijven Franse Geitenkaas (chèvre)
  • 1 Stokbrood
  • 8 Eieren
  • 200 gram Ontbijtspek
  • Verse Thijm
  • 4 Tomaten
  • Komkommer
  • Pijnboompitjes, honing, versgemalen peper
  • Mayonaise, ketchup, yoghurt

Bereiden

Was de Sla, Tomaten en Komkommer. Kook de Eieren en bak het Ontbijtspek knapperig uit. (bewaar het bakvet van het spek) Doe de Pijnboompitjes in een koekepan en brandt ze krokant en lichtbruin. Verwarm de oven voor op 170 C. Snijd 4 grote plakken van het Stokbrood af en bedek deze met uitgebakken Ontbijtspek. Leg hier vervolgens de plakken Geitenkaas op en bestrijk ze met Honing. Breek de takjes Thijm in klein stukjes en strooi deze over de Geitenkaasbroodjes. Leg de broodjes in de oven en laat ze goudbruin gratineren. Doe ondertussen een lepel Mayonaise, Ketchup en een scheut Yoghurt in een kommetje en giet er het bakvocht van het spek bij. Klop dit geheel tot een lekkere luchtige dressing. Tegen de tijd dat de Geitenkaas goudbruin is kun je de borden op gaan maken. Neem mooie grote borden voor dit gerecht dan kun je er een lekker ruime salade op kwijt. Leg in het midden van het bord een handvol gewassen Sla. Bestrooi dit met Pijnboompitjes en leg er gesneden plakken Tomaat, Komkommer en Ei op. Schenk nu lekker royaal de dressing over de salade. Als de Gegratineerde Geitenkaas klaar is leg je hem in het midden van de salade et Bon Apetit !

Bronvermelding