Erwtensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kg schouderkarbonades
  • 2 pak 500 gr spliterwten
  • 2 kg prei
  • 2 a 3 uien
  • 6 rundvleesbouilonblokjes

Bereiden

Pan halfvol met water en 6 maggieblokjes aan de kook brengen. Schouderkarbonades toevoegen en gaar koken ong. 20 min. Als vlees gaar is botjes verwijderen en in kleine stukjes snijden. Bouilon weer aan de kook brengen. Spliterwten goed afspoelen en toevoegen. één a anderhalf uur onder af en toe roeren zachtjes laten koken. Laatste half uur prei en uien toevoegen. 2 magere worsten in plakjes gesneden.

Materialen

Grote pan

Bronvermelding