Menu
Broodje hete kip met ananas
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 1 groot blik anansstukjes
- 2 eetlepels knoflookkruiden
- 2 eetlepels kerriekruiden
- 2 eetlepels paprikakruiden
- 2 eetlepels kipkruiden
- 4 stuks pistoletjes
- 1 scheutje olijfolie
Bereiden
1. Meng alle kruiden met het scheutje olijfolie tot er een glad mengsel ontstaat.
2. Snijd de kipfilet in blokjes en meg deze door het kruidenmengsel. Laat de kruiden 1uur in de koelkast goed intrekken.
3. Zet een koekenpan op het vuur en voeg geen olie of boter meer toe. Bak de kipfilet gaar.
4. Laat de anansstukjes uitlekken in een zeef of vergiet en voeg deze op het eind aan de kip toe.
5. Laat het geheel nog 5 min. bakken.
6. Serveer op een warm pistoletje met knoflooksaus.
Materialen
Snijplak, kom en koekenpan.