Pasta pesto

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 30-09-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 55 gram basilicumblaadjes
  • 20 gram pijnboompitten
  • 55 gram geraspte pecorino
  • 1 dl extra vergine olijfolie
  • grof zeezout
  • 110 gram pasta p.p.

Bereiden

Doe de pijnboompitten en knoflook in de keukenmachine. Laat draaien. Voeg daarna de basilicum, kaas en de helft vand e olijfolie toe. Proef en voeg eventueel zout toe (dat hoeft niet altijd, pecorino is ook al zout). Doe er dan langzaam de rest van de olie bij, totdat de pesto lekker dik en smeuig is. Kook intussen de pasta beetgaar. Roer er per persoon 1 eetlepel pesto doorheen. Restjes pesto kun je nog een paar dagen in de koelkast bewaren. Schenk er dan wel een beetje olie over.

Materialen

keukenmachine

Bronvermelding