Menu
Schots fruitbrood (rozijnencake)
Ingrediënten
- 250 gr. rozijnen
- 125 gr. roomboter
- 150 gr. suiker
- 325 gr. bloem
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
Bereiden
* Bakvorm invetten en met bloem bestrooien.
* In kom met heet water rozijnen ca. 5 minuten laten wellen.
* Intussen in een kleine pan 250ml. water en boter aan de kook brengen.
* Rozijnen afgieten en toevoegen aan kokende water-boter mengsel. Dit moet ca. 5 minuten koken.
* Intussen in een kom suiker en eieren en vanillesuiker met mixer in 5 minuten schuimig kloppen.
* Bloem en bakpoeder erboven zeefen en erdoor scheppen.
* Rozijnen-boter-mengsel erdoor scheppen.
* Deeg in bakvorm doen en 60 minuten bakken op ca. 150 graden.
* Evt. nog op kleur brengen ca. 5 minuten op 200 graden.
* De cake is klaar als het erin gestoken satestokje / breinaald er schoon uitkomt.
Materialen
Tulband of cakeblik (Ongeveer 1,5 liter inhoud!) Mixer & mengkom Litermaat Keukenweegschaal Zeef