Salade met Kip en Aarbeiendressing

Salades, Lunch, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-06-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • DRESSING
  • 250 Gr Aardbeien
  • 1 1/2 El Frambozenazijn
  • 1 Stukje Gember van 2 cm, geschild en geraspt
  • 1 Dl Olijfolie
  • Zwarte Peper uit de molen
  • Zout uit de molen
  • SALADE
  • 1 Bosje Basilicum
  • 100 Gr Rucola
  • 1 Blik Artisjokharten (inh. 400 g)
  • 1 Rode Ui
  • 200 Gr Gerookte kipfilet

Bereiden

Snijd voor de dressing de aardbeien in kwarten en pureer ze samen met de azijn en de gember. Voeg zoveel olie toe dat een gladde saus ontstaat en breng deze pittig op smaak met peper en zout. Haal voor de salade de basilicumblaadjes van de steeltjes, vermeng de blaadjes met de rucola en verdeel over 4 bordjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in kwarten, snijd de ui in dunne ringen. Verdeel beide over de sla. Snijd de kipfillet in lange dunnen plakken en zet ze zo rechtop mogelijk om de salades heen. Lepel de dressing erover en garneer met aarbeien. Bron: Margriet (Streep-je-Slank)

Bronvermelding