Kipcurry

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Indiaas.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-01-2008 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 Gr Kipfilet
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 2 El Zonnebloemolie
  • 2 El Indiase kerriepasta mild (Patak;s)
  • 125 Ml Groentebouillon
  • 150 Gr Panklare Sperziebonen
  • 5 Bosuitjes

Bereiden

Snij de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de ui Pel en pers de knoflook uit Verhit de zonnenbloemolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en de kip in ca. 5 minuten bruin. Roer de kerriepasta door het kipmengsel en laat dit ca. 1 minuut bakken. Schenk de bouillon erbij en voeg de sperziebonen toe. Laat het gerecht ca. 15 minuten zachtjes afgedekt stoven tot de groenten en kip gaar zijn. Was en snij de bosuitjes in schuine stukjes en voeg ze de laatste 5 minuten toe. Schenk de yoghurt bij de kipcurry en verwarm even mee. Lekker met zilvervliesrijst en afrikaanse droge witte wijn (Chardonnay). Bron: Super de Boer

Bronvermelding