Abrikozentaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-10-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • abrikozen

Bereiden

Ingrediënten : 1 literblik abrikozen 175g boter (op kamertemperatuur) 250g suiker 3 eieren, zout, 125 g geraspte kokos, 200 g zelfrijzend bakmeel, poedersuiker. Bereidingswijze : Laat de abrikozen op een zeef goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Roer in een kom de boter en suiker tot een romige massa. Klop er dan een voor een de eieren door. Zeef boven het beslag het bakmeel en roer dit door het beslag. Schep er dan de kokos door. Vet een springvorm in en schep hierin het beslag. Strijk de bovenkant glad en verdeel hier de abrikozen over. Bak de taart 50 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal de taart uit de oven, laat hem 10 minuten staan en haal hem dan uit de vorm. Bestrooi de taart met wat poedersuiker.

Bronvermelding