Pastasalade met gebakken spekjes, ui en champignons

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 08-10-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kopjes pastapijpjes
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 halve rode paprika in blokjes
  • 1 kleine (rode) ui gesnipperd
  • 1 kopje olijfolie
  • 1 handje croutons knofloof
  • 125 gr champignons in plakjes
  • 0,5 kopje geraspte parmezaanse kaas
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 hele tomaat in blokjes
  • 1 bakje mag. spekreepjes

Bereiden

Bak de spekreepjes krokant en giet het vet af. Laat afkoelen. Kook de pasta al dente. Ondertussen de paprika, tomaat, ui en champignons snijden. Hiet de pasta af onde koud stromend water en doe het in saladekom . Omscheppen met 2 el olijfolie. De gesneden tomaat en paprika kun je nu vast toevoegen aan de pasta. Fruit de ui aan in 2 el olijfolie en bak de in plakjes gesneden champignons even kort mee. Meng dit door de pastasalade. Tot slot balsamicoazijn, pijnboompitjes, en geraspte parmezaanze kaas toevoegen en omscheppen. Strooi de croutons er vlak voor het opdienen overheen.

Materialen

kom voor de salade koekenpan voor spekjes koekenpan voor ui en champignons kopje en eetlepel voor hoeveelheden snijplank mesje vergiet pan voor pasta

Bronvermelding