Avocado-chilibonensalade

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks limoenen
  • 1 stuks avocado
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1/4 theel. zout
  • peper
  • 1 blikje chilibonen (400 gram)
  • 3 stuks tomaten
  • 1 stuks ui
  • 1 zakje verse koriander
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • 50 gr. geraspte kaas

Bereiden

Schil van 1 limoen onder koud stromend water schoonboenen en raspen. Limoenen uitpersen. In kommetje limoensap en rasp met olie, zout en peper door elkaar kloppen. Avocado schillen en in blokjes snijden. Blokjes voorzichtig door de dressing scheppen. Chilibonen laten uitlekken.Twee tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Andere tomaat in plakjes snijden. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Bonen en tomaat door de avocado scheppen en tot gebruik in de koelkast bewaren. Koriander fijnhakken en door salade scheppen. Op 2 borden elk 1 blaadje sla leggen. Salade in het ijsbergslablad scheppen en garneren met plakjes tomaat en uiringen. Strooi er geraspte kaas over.

Bronvermelding