Kerriebananen

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 09-10-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 20 gr boter
  • 4 grote stevige bananen, gepeld in stukken
  • 1 el curry pasta of kerriepoeder
  • 1/4 rood pepertje, zonder zaadjes in ringetjes
  • 1 el citroensap
  • zout
  • 250 ml dikke yoghurt

Bereiden

Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de stukken banaan snel rondom aan. Voeg de kerriepoeder, peperringetjes, het citroensap en een snufje zout toe. Temper de hittebron en bak alles al roerend nog eens enkele minuten. De stukken banaan dienen heel te blijven. Roer ten slotte de yoghurt erdoor en warm alles goed door. Tip: vervang het pepertje door 1 tl sambal oelek. Bestrooi het gerecht met een beetje geraspte kokos.

Bronvermelding