Chorizo-pasta ovenschotel

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 11-10-2007 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr rauwe macaroni
  • 4 ons gehakt
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 teentje geperste knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 200 gr chorizo in blokjes
  • 200 gr spekjes in blokjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 2 eieren
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 200 gr gemalen kaas
  • peper, zout, kaneelpoeder, laurierblaadje, paprika

Bereiden

Kook de macaroni beetgaar. Snipper het ui en pers de knoflook uit Snijd de chorizo fijn Snijd de paprika in reepjes Snijd de courgette in plakjes Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie Rul het gehakt, voeg peper, zout en paprikapoeder toe Als gehakt geruld is, laurierblaadje, blikje tomatenpuree, 1 blikje water toevoegen, even laten doorkoken tot het vocht is geabsorbeerd Verwijder het laurierblaadje Meng de macaroni met het gehakt Vet een ovenschaal in, schep de helft van de macaroni met het gehakt in de schaal. Bestrooi lichtjes met kaneelpoeder Verdeel hierover de chorizo Bestrooi met een laagje gemalen kaas Leg hierop een laag courgettes, bestrooi met peper en zout Verdeel de rest van de macaroni hierover Bestrooi lichtjes met kaneelpoeder Verdeel de spekjes hierover Verdeel de paprika Kluts de eieren met de creme fraiche, en de helft van de overgebleven gemalen kaas Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de schotel Strooi de rest van de gemalen kaas over de schotel Plaats voor ca 30 minuten in de heteluchtoven op ongeveer 180C

Materialen

ovenvaste schaal garde

Bronvermelding