'Tagliatelli met drie kazen en gerookte ham', verz. door Sanne

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-03-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • Een portie tagliatelli ......

Bereiden

Een portie tagliatelli 5O g gorgonzola 5O g gruyere 5O g Parmezaanse kaas 80 g gerookte ham gemengde peper zout 1 knoflookteentje 1 koffielepeltje gezeefde bloem 1 klein flesje room boter een handje verse kervel verse basilicum perensiroop - Kook het water met een snuifje zout voor de pasta. Doe het gepelde geplette knoflookteentje in het kookwater. Volg de kooktijd op de pakking (net over al dente). Brokkel de gorgonzola zo klein mogelijk, snij, schilfer of rasp de Parmezaanse kaas en de gruyere. - Snij de ham in kleine stukjes. Smelt de boter (niet bruinen). Los er de bloem in op. Laat er vervolgens de kazen invallen terwijl je blijft roeren tot ze smelten (het vuur op een lage stand). Voeg er peper en zout aan toe. - Wanneer alles een egale en gladde materie is, even laten (bijna) pruttelen. Voeg de room toe. Blijven roeren (minuutje of 7). Bijkruiden naar smaak. Snij de kervel en de basilicum klein, saus steeds blijven roeren. - Giet de tagliatelli af en laat even schrikken onder koud water. Laat uitdruipen en droog dampen. Meng de ham erdoor, enkele stukjes bewaren. Schik de tagliatelli op een bord. Draai een handvol basilicum en kervel door de kaassaus. Giet de kaassaus over de tagliatelli, werk cirkelgewijs naar de buitenkant van het bord toe. - Werk af met een toefje verse kervel en de rest van de stukjes ham. Giet een beetje perensiroop in een garneerslinger over het bord heen (niet te veel) . Bron: Eten-en-drinken. - infonu recepten (recept enigszins aangepast)

Bronvermelding