Kip (ook vegan) piripiri met mango

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-02-2023 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr. (scharrel)kipfilet OF
  • 1 bakje (160 gr) vegan kipstuckjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels limoensap (= 1 limoen)
  • 1 stuks mango
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel tijm
  • 1/2 theelepel oregano
  • 2/3 theelepel zout
  • 2 tenen knoflook

Bereiden

Maak een marinade van limoensap, olijfolie, knoflook, cayennepeper, tijm, oregano en zout. Snij de kipfilet in stukjes en roer deze door de marinade. Of roer de kipstuckjes door de marinade. Afdekken en twee tot vier uur laten staan. Schil de mango en snij deze in stukjes. Haal de kip(stuckjes) uit de marinade en bak ze op een hoog vuur. Als de kipstu(c)kjes bruin zijn, voeg dan de mango toe en de overgebleven marinade. Laat alles warm worden. Als de mango niet helemaal rijp is, het dan wat langer stoven. Lekker met rijst en raita met komkommer en tomaten, en een stevige witte wijn. Extra info: piri-piri-saus van Jamie Oliver: 1 rode ui 4 tenen knoflook 1-2 piri-piri-pepers 2 eetlepels zoet, gerookt paprikapoeder 2 citroenen 4 eetlepels wittewijnazijn 2 eetlepels worcestersaus 1 grote bos verse basilicum Pel de uit en doe hem met de gepelde knoflook, pepertjes, paprikapoeder, de geraspte schil van de citroenen en het sap van 1 citroen in de blender. Erbij: azijn, worcestersaus, flinke snuf zout en peper, basilicum en een scheutje water. Tot een gladde saus hakken.

Bronvermelding