'Brood, te warm voor wat anders, stokbrood met.......beleg', van Angeline

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-04-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • stokbrood en ......

Bereiden

1. Roer kwark los met room of melk. Voeg uitgebakken blokjes spek toe en roer er wat paprlkapoeder door. Smeer dit mengsel op brood, leg er een plak tomaat op, bestrooi met wat zout en peper en garneer met bieslook en peterselie. - 2. Insnijden: in iedere inkeping kruidenboter en een plakje kaas. Afbakken in de oven. 3. Leg op elk sneetje stokbrood een blaadje sla, kruimel wat hardgekookt ei en vermeng dit met mayonaise of slasaus, drupje tabasco, zout en peper. Garneer met kappertjes. - 4. Vermeng kwark met Roquefort. Voeg wat paprikapoeder toe. Garneer met een halve plak ananas en een halve walnoot. 5. Vermeng een pakje Mon Chou met sardientjes. Lekker smeerseltje voor je stokbroodje. - 6. Roquefort en komkommer. 150 g Roquefort 150 g kwark 3 eetl fijngehakte komkommer 3 zeer fijngehakte lente-uitjes of bosje fijngehakte bieslook 2 tl paprikapoeder - Maak de kaas goed fijn en vermeng met de kwark. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Wordt het mengsel te droog, roer er dan een scheutje melk of room door. Bestrijk de vulling over het stokbrood. Garneer met plakjes komkommer.

Bronvermelding