Reuzenchampignons met notenvulling

Wild, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 14-10-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 grote champignons
  • 2 eetl citroensap
  • 2 gesnip sjalotjes
  • 30 gram wal of hazelnoten
  • 1 eetl notenolie of archideolie
  • 100 gram roomkaas
  • 4 eetl gehakte bieslook

Bereiden

Borstel of veeg de champignons schoon. Draai de stelen eruit en hak deze fijn. Blancheer de hoedjes (1min.) in kokend water met citroensap. Giet ze af en laat goed uitlekken. Bewaar een beetje kookvocht. Verhit de olie in de pan. Fruit hierin de sjalotjes en schep de gehakte champignonstelen erdoor. Meng de noten en het sjalotjesmengsel door de roomkaas. Voeg eventueel 1 eetlepel kookvocht van de champignons toe. Vul de champignonhoedjes met dit mengsel en serveer ze bestrooid met bieslook.

Materialen

hapjespan kleine kook of steelpan

Bronvermelding