Kip uit de wok met ananas en druiven

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-10-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 lente bosuitjes
  • 2 vleestomaten
  • 1/2 komkommer
  • 400 gram kipfilet in reepjes
  • 2 eetl bloem
  • 1 theel kerrypoeder
  • 6 eetl zonnebloemolie
  • 1 rode peper
  • 100 ml tom.ketchup
  • 100 ml sauvignon blanc
  • 4 plakken ananas in blokjes
  • 200 gram pitloze witte druiven

Bereiden

Voorbereiden: Snijd de uitjes met het loof in ringetjes en houd 2 eetlepels van het loof apart. Kruis de tomaten in , leg ze enkele seconden in kokend water, pel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en verdeel hem in plakken. Bestuif de kipreepjes met bloem en kerrypoeder. Bereiden: Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de kip in 8 min. krokant. schep de reepjes uit de wok en leg ze op keukenpapier in een vergiet. Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de uitjes en de peper 1 min. Meng er daarna de tom.ketchup, wijn, tomaat en komkommer door. Schep de ananas en druiven door het wokgerecht. Voeg de kipreepjes toe en warm ze 2 min. mee. Schep regelmatig om. Bestrooi het gerecht met het apart gehouden loof van de uitjes.

Materialen

Wokpan

Bronvermelding