Preitaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 14-10-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram prei
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 100 gram ger. kaas
  • 1 eetl bloem
  • 50 gram ham in blokjes
  • 1 snufje peper/zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat

Bereiden

Ontdooi ong. 10 min. het bladerdeeg. Bekleed er de ingevette springvorm mee. De prei in kleine ringen snijden en goed wassen. Kook de prei 5 min. voor in water of magnetron, goed uit laten lekken.Klop de eieren los met de melk. Voeg kaas, bloem, peper en zout, paprikapoeder en noormuskaat naar smaak toe. Vermeng de prei met de hamblokjes en schep dit op de deegbodem. Schenk het kaas/eiermengsel eroverheen. Bak de taart in het midden van een hete oven ( 200 C) in 25 min. gaar en bruin.

Materialen

springvorm met antibaklaag

Bronvermelding