Bourgondische Stoofpot

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 14-10-2007 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg magere runderlappen
  • 100 gram spekblokjes mager
  • 3 uien
  • 2 dl vleesbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 dl rode wijn
  • 1 takje thijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bakje champignons
  • peterselie
  • 1 pakje krielaardappeltjes
  • 1 eetl aard.zetmeel
  • 1 pak fr. groenteschotel (iglo)

Bereiden

Het vlees in stukjes snijden en bestrooien met zout en peper. De spekblokjes zachtjes bakken in olijfolie. De uien snipperen en meefruiten. Het vlees rondom aanbraden, de wijn, de bouillon, de kruiden en de knoflook (uit de pers) toevoegen en 2 1/2 uur stoven. De laatste 20 min. de krieltjes en de groenteschotel er bij scheppen. Dan de schoongemaakte en in vieren gesneden champignons even apart bakken en ook toevoegen aan de stoofschotel. Daarna met wat aardappelbinder of Honig groentesaus binden en vlak voor het opdienen wat peterselie fijnknippen en erover heen strooien.

Materialen

grote braadpan

Bronvermelding