Siciliaanse vleesrolletjes gevuld met geitenkaas en rozijnen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram schnitzels (kalfs)
  • 70 gram broodkruim of paneermeel
  • 1 fijngehakte ui
  • 100 gram belegen geitenkaas ger.
  • 30 gram pijnboompitten
  • 60 gram rozijnen
  • 1 eetl gedr. italiaanse kruiden
  • 1 snufje zout en versgemalen peper
  • 8 laurierblaadjes
  • 2 eetl olijfolie

Bereiden

Voorbereiden: Klop tussen 2 laagjes vershoudfolie met een vleeshamer of deegroller de schnitzels zo dun mogelijk uit. Snijd ze tot 12 gelijke lapjes. Meng paneermeel, ui, geitenkaas, pijnboompitten, rozijnen en kruiden. Naar smaak zout en peper toevoegen. Kneed het met wat olie door elkaar en vorm er rolletjes van en verdeel het over de 12 vleeslapjes. Rol de vleeslapjes op met de zijkantjes naar binnen en steek drie vleesrolletje gescheiden door laurierblaadjes op een roosterpen of satéstokje. Per persoon 2 roosterpennen of satéstokjes. Bereiden: Bestrijk de rolletjes met olie. Rooster ze onder de grill, in een roosterpan of op de barbecue 6 min. aan beide kanten, zodat ze mooi bruin en van binnen warm worden.

Materialen

satéstokjes of grilpennen

Bronvermelding