Currie mie met kastanjechampignons

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 15-10-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr kastagnechampignons
  • 800 gr oosterse roerbakgroenten
  • 1 rode peper
  • 250 gr ontbijtspekblokjes
  • 3 eetl koriander
  • woksaus Curry Kokos
  • ketjap Asin
  • 1 zak chinese eiermie
  • olie

Bereiden

Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout of ketjap asin aan de kook .Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 min. gaar.Trek de mie na 1 min. koken uit elkaar met 2 vorken en roer tijdens het koken nog een keer om.Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken. Borstel de paddestoelen schoon en snijdt ze in vieren of in plakjes. Snijd de rode peper in ringen en verwijder de zaadjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.Voeg een scheutje olie toe en wok de spekblokjes met de rode peper 3 min. Wok daarna de roerbakgroentenen de paddestoelen 5 min. mee. Schep de mie,woksaus naar smaak,(ca.10 eetl.) en de helft van de groene kruiden erdoor en wok nog 2 min. Schep de mie in diepe kommen en strooi de rest van de groene kruiden erover.

Bronvermelding