Hachée

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-10-2007 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g runderlappen in stukjes
  • zout/peper
  • 4 uien in ringen
  • 1 bouillontablet
  • 75 g boter
  • 30 g bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl suiker
  • 1,5 t stroop
  • 4 el azijn
  • 2 tl maizena

Bereiden

- De stukjes vlees bstrooien met zout en peper. - 4 dl water met bouillonblokje ca. 5 minuten koken. - uien 3 minuten fruiten in de pan. (en eruit halen) - vlees in +/- 5 minuten lichtbruin bakken. - bloem erover strooien en een halve minuut meebakken. - uien, bouillon, laurier, kruidnagel, suiker en stroop toevoegen aan het vlees. - aan de kook brengen en 2,5 uur zachtjes stoven. - binden met 2 tl maizena.

Materialen

gietijzere pan

Bronvermelding