Menu
Hachée
Ingrediënten
- 500 g runderlappen in stukjes
- zout/peper
- 4 uien in ringen
- 1 bouillontablet
- 75 g boter
- 30 g bloem
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 1 tl suiker
- 1,5 t stroop
- 4 el azijn
- 2 tl maizena
Bereiden
- De stukjes vlees bstrooien met zout en peper.
- 4 dl water met bouillonblokje ca. 5 minuten koken.
- uien 3 minuten fruiten in de pan. (en eruit halen)
- vlees in +/- 5 minuten lichtbruin bakken.
- bloem erover strooien en een halve minuut meebakken.
- uien, bouillon, laurier, kruidnagel, suiker en stroop toevoegen aan het vlees.
- aan de kook brengen en 2,5 uur zachtjes stoven.
- binden met 2 tl maizena.
Materialen
gietijzere pan