Menu
Velouté van asperges
Ingrediënten
- 1.5 liter runderbouillon
- 1 pond asperges
- 1.5 el witte basterdsuiker
- 60 gram boter
- 70 gram bloem
- 1 eidooier (velouté)
- 1.5 dl geslagen room (velouté)
- 2 dl sinaasappelsap
Bereiden
- Schil de asperges en kook de schil met water en zout +/- 10 minuten ( niet te lang want dan wordt het bitter)
- Snijd de asperges in kleine stukjes en kook deze in het kookvocht beetgaar.
- Laat het vocht afkoelen.
- Smelt de boter en voeg de bloem toe. (roux)
- Maak de roux gaar en voeg de sinaasappelsap, de suiker en het kookvocht en de bouillon toe ( kookvocht en bouillon) is samen ongeveer 2 tot 2.5 liter.
- Kook de soep 25 minuten zachtjes door.
- De soep na 25 minuten op smaak brengen met peper en zout.
- De stukjes asperges aan de soep toevoegen.
- De room kloppen en daarna vermengen met de eidooier op het laatste moment aan de soep toevoegen.
- De soep mag nu niet meer koken!!!
Materialen
- soeppan