Velouté van asperges

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-10-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1.5 liter runderbouillon
  • 1 pond asperges
  • 1.5 el witte basterdsuiker
  • 60 gram boter
  • 70 gram bloem
  • 1 eidooier (velouté)
  • 1.5 dl geslagen room (velouté)
  • 2 dl sinaasappelsap

Bereiden

- Schil de asperges en kook de schil met water en zout +/- 10 minuten ( niet te lang want dan wordt het bitter) - Snijd de asperges in kleine stukjes en kook deze in het kookvocht beetgaar. - Laat het vocht afkoelen. - Smelt de boter en voeg de bloem toe. (roux) - Maak de roux gaar en voeg de sinaasappelsap, de suiker en het kookvocht en de bouillon toe ( kookvocht en bouillon) is samen ongeveer 2 tot 2.5 liter. - Kook de soep 25 minuten zachtjes door. - De soep na 25 minuten op smaak brengen met peper en zout. - De stukjes asperges aan de soep toevoegen. - De room kloppen en daarna vermengen met de eidooier op het laatste moment aan de soep toevoegen. - De soep mag nu niet meer koken!!!

Materialen

- soeppan

Bronvermelding