Menu
Aubergine-pastasalde
Ingrediënten
- 250 gram penne
- 2 aubergines
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 2 tenen knoflook
- 50 gram gerookte amandelen
- 4 takjes munt
- 2 eetlepels kappertjes
- zout
- peper
- 125 gram harde hollandse geitenkaas
- 1 bakje cherrytomaten
Bereiden
Pasta beetgaar koken. Met koud water afspoelen en laten afkoelen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aubergines wassen en schoonmaken. In plakken snijden en aan beide kanten met 2 eetlepels olie bestrijken. Onder de hete grill in ong. 6 minuten bruin roosteren, halverwege keren. De rest van de olie met azijn in een grote kom tot een dressing kloppen. Knoflook erboven persen. De muntblaadjes van takken halen en boven kom in stukjes knippen. Kappertjes erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. De aubergineplakken in blokjes snijden en door de dressing scheppen. Afgedekt ong. 10 minuten laten staan. Kaas grof raspen, tomaten halveren, amandelen grof hakken. De pasta, aubergine en de kaas door elkaar scheppen. Amandelen erover strooien en als laatste garneren met de tomaten.