Pastizio carbonara

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • 250 gram ontbijtspek in plakjes
  • 200 gram kleine pastaschelpjes
  • 2 el. olijfolie
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 eieren
  • 1 flesje kookroom
  • 100 gram pesto
  • 1 zakje geraspte mozzarella of pizzakaas

Bereiden

Kook de pastaschelpjes met zout in ca. 6 min.beetgaar.Spoel onder koud water af. Snijd de kipfilet en het ontbijtspek in kleine stukjes. Bak het spek in wat olie zachtjes knapperig,voeg de uien toe en de stukjes kip en laat zachtjes bruin bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de ovenschaal in met wat olijfolie. Klop in een kom de eieren,room en de pesto los.Meng de pasta en de spek/kipstukjes erdoor,breng op smaak met zout en royaal vers gemalen peper. Doe alles in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in 30 min. goudbruin

Materialen

ovenschotel

Bronvermelding