Menu
Zoer vleis
Ingrediënten
- 1 kg magere runderstooflappen in stukjes
- 250 ml azijn
- zout en peper
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 8 jeneverbesjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 100 gram boter
- 2 grote uien in partjes
- 1 el stroop
- 3 plakken ontbijtkoek
- 1 el bruine suiker
Bereiden
- Vlees in kom doen, met azijn, zout en peper, laurierblaadjes, kruidnagels, jeneverbessen en tijm. Vlees goed omscheppen en 8 uur laten rusten.
- Vlees uit laten lekken en vocht opvangen, 2 dl marinadevocht afmeten en vlees droogdeppen.
- 25 gram van de boter in een grote braadpan smelten. Hierin vervolgens de uien fruiten. Uien uit de pan scheppen en nogmaals 25 gram boter in de pan verhitten en het vlees in n die porties, al omscheppend op hoog vuur rondom bruin bakken. Bij elke nieuwe portie boter in de pan doen.
- Al het vlees in de pan, met de gefruite ui, suiker, appelstroop , de grof verkruimelde ontbijtkoek en de marinade.
- Schep goed om en op laag vuur met deksel op de pan 2 tot 2.5 uur stoven.
Materialen
-roestvrijstale kom - gietijzeren pan