Prei met ei

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-10-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg prei in stukken
  • 1 kg aardappels geschild
  • 1 scheutje azijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bouillonblokje
  • 6 eieren
  • strooikaas
  • 30 gram boter
  • 2 el bloem
  • 1 scheut melk

Bereiden

- Prei +/- 20 minuten koken met water, azijn, bouillonblokje en laurierblaadje. - Ondertussen de eiren hard koken. - Ondertussen de aardappels koken - Prei afgieten en vocht opvangen - 30 gram boter smelten en 2 el bloem toevoegen, goed roeren en even laten garen. - 1 scheut melk toevoegen, goed roeren en dan dan langzaam het preivocht toevoegen tot dat een dikke pap onstaat. ( goed blijven roeren) even doorkoken eventueel strooikaas toevoegen. - Prei er door roeren met een houten lepel. - Aardappels pureren. (eventueel met wat mosterd) - In een ovenvaste schaal puree langs de rand scheppen, prei in het midden doen. -halve eieren op de prei leggen en afdekken met kaas - in oven heet laten worden.

Materialen

- ovenvaste schaal

Bronvermelding