Menu
Prei met ei
Ingrediënten
- 1 kg prei in stukken
- 1 kg aardappels geschild
- 1 scheutje azijn
- 1 laurierblaadje
- 1 bouillonblokje
- 6 eieren
- strooikaas
- 30 gram boter
- 2 el bloem
- 1 scheut melk
Bereiden
- Prei +/- 20 minuten koken met water, azijn, bouillonblokje en laurierblaadje.
- Ondertussen de eiren hard koken.
- Ondertussen de aardappels koken
- Prei afgieten en vocht opvangen
- 30 gram boter smelten en 2 el bloem toevoegen, goed roeren en even laten garen.
- 1 scheut melk toevoegen, goed roeren en dan dan langzaam het preivocht toevoegen tot dat een dikke pap onstaat. ( goed blijven roeren) even doorkoken eventueel strooikaas toevoegen.
- Prei er door roeren met een houten lepel.
- Aardappels pureren. (eventueel met wat mosterd)
- In een ovenvaste schaal puree langs de rand scheppen, prei in het midden doen.
-halve eieren op de prei leggen en afdekken met kaas
- in oven heet laten worden.
Materialen
- ovenvaste schaal