Oma's appeltjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-04-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kleine stevige appels(bv elstar)
  • 50 g hazelnoten of amandelschaafsel
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 el honing
  • 50 gr. boter
  • 100 ml appelsap
  • 500 ml vanillevla

Bereiden

Was de appels en trek met een citroenschiller een klein reepje uit de schil.Ze barsten hierdoor niet.Boor het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan wat groter.Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden,honing en de helft van de boter.Zet de appels in de ovenschaal en en vul ze met het rozijnenmengsel.Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap rondom.Laat de appels in het midden van de oven in 30 min.zacht worden.Dek ze het eerste kwartier los af met aluminiumfolie.Dit tegen uitdrogen.Verdeel de vanille vla in de borden en leg hierin een appeltje.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding