Gestoofde hamlappen met pruimen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 14-04-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr hamlappen
  • 2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1/2 tl.zout en peper
  • 50 gr.boter
  • 50 gr bakbacon
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr pruimen zonder pit(zakje AH)
  • 100 ml appelsap

Bereiden

Hamlappen bestrooien met vijfkruidenpoeder,1/2 tl zout en peper,in braadpan boter verhitten, en hamlappen in 5 min. rondom aanbraden.Hamlappen uit de pan nemen en in overgebleven vet bacon uitbakken.Bacon uit laten lekken op keukenpapier en verkruimelen.In hetzelfde bakvet de knoflook zachtjes glazig bakken.Ui-knoflookmengsel in pan opzij schuiven en hamlappen met vrijgekomen vleessap terugdoen in de pan.Pruimenreepjes ernaast leggen,ui en knoflook op vlees scheppen.Appelsap langs de rand in pan schenken.Hamlappen afgedekt in 50 min.gaarstoven.Op smaak brengen met zout en peper.

Materialen

braadpan

Bronvermelding