Appel-bramencrumble

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 20-10-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 grote appels (Jonagold/goudreinet)
  • 1 bakje bramen
  • 200 gr bloem
  • 150 gr (room)boter
  • 125 gr suiker
  • 1 scheutje citroensap

Bereiden

schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. meng de appelblokjes met de bramen en wat citroensap. bewaar dit mengsel in de koelkast . doe bloem,suiker en kleingesneden boter in een kom en kneed dit met koele handen tot een kruimelig deeg. vet 4 kleine ovenschaaltjes in en vul ze met het vruchtenmengsel (niet helemaal vol). bedek dit met een flinke laag kruimeldeeg. zet de bakjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 gr. tot het deeg lichtbuin is. serveer met slagroom, custard of poedersuiker

Materialen

4 kleine ovenschaaltjes

Bronvermelding