Bladerdeegpizza met kruidige kaas-hamvulling

Hartige taarten, Buffet, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 20-10-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram diepvries bladerdeeg
  • 250 gram kwark
  • 3 eieren
  • 150 gram mozzarella, in blokjes
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 150 gram gekookte ham, in blokjes
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout
  • peper

Bereiden

Laat het bladerdeeg ontdooien. Warm de oven voor op 225 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier en tweederde van het bladerdeeg. Roer de kwark met de eieren in een kom dooreen. Voeg de blokjes kaas, de geraspte kaas, de blokjes ham en de peterselie toe. Maak het mengsel op smaak met zout en peper. Verdeel het kwarkmengsel over het bladerdeeg. Snijd de rest van het bladerdeeg in repen en leg deze diagonaalsgewijs over de kwarkvulling. Bak de pizza in ca. 25 minuten gaar en bruin.

Bronvermelding