Alu matter (aardappelcurry met groenten)

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 16-10-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui, in ringen
  • 400 gram aardappelen
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel braadboter of ghee
  • 2 eetlepels vindaloo currypasta (patak's)
  • 150 gram doperwten
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 1 1/2 dl kokend water

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Fruit de ringen ui zachtjes in de boter. Fruit de tomaat 1 minuut mee. Bak de currypasta ca. 1 minuut mee. Voeg de aardappelblokjes, doperwten en 1 1/2 dl water kokend water toe en stoof het gerecht in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Bestrooi de curry met de koriander.

Bronvermelding