Menu
'Antipasti misti', feestelijke hapjes, verz. door Penny
Ingrediënten
- zongedroogde tomaatjes en .......
Bereiden
*Laat wat zongedroogde tomaatjes uitlekken. Leg er een stukje pecorino (kaas) op en rol ze op.
-
*Toast met pikante tomaat : Ontvelde, in stukjes gesneden, tomaten in wat olijfolie stoven, dan 1 gesnipperd teentje knoflook toevoegen, 1 chilipepertje en wat zout.
-
Laat dit 15 minuten sudderen. Haal de knoflook en het pepertje eruit. Smeer de saus over toastjes of geroosterde sneetjes brood. Garneer met kappertjes
- .
*Op een cocktailprikker steek je een half cherrytomaatje, een half blaadje basilicum en een schijfje mozzarella. Besprenkel met wat olijfolie.
-
*Op een cocktailprikker steek je een rolletje parmaham en een stukje meloen of een rolletje parmaham en een stukje vijg.
-
*Snijd een stengel bleekselderij in stukken. Meng wat gorgonzola met een beetje ricotta. Strijk dit mengsel over de selderijstukken. Leg er wat gehakte noten op en fijngesneden citroenschil. Giet er een klein beetje honing over.
-
*Rijpe tomaten in fijne stukjes vermengen met 1 gesnipperd knoflookteentje, verse geknipte basilicumblaadjes, olijfolie, peper en zout. Iets verwarmen en lauw op (stukjes) geroosterd brood serveren.
-
*Hak wat artisjokharten uit blik fijn met wat parmezaanse kaas en strijk dit over (stukjes) geroosterd brood of toastjes.
-
* Laat een knoflookteentje een tijdje marineren in citroensap. Meng het citroensap met olie, zout, peper en fijngehakte peterselie. Snijd verse ansjovisjes open, haal de ingewanden eruit en overgiet ze met de vinaigrette. Laat ze minstens een halve dag marineren. Serveer in een schaaltje.
-
*Leg 6 oesters per persoon op grof zout op de bodem van een ovenschotel. Strooi over elke oester wat Parmezaanse kaas, wat broodkruim, gemalen peper en een klein beetje boter en zet de oesters 5 minuten in een oven van 220°.