Broodbakken

Brood/sandwiches, Ontbijt, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-10-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 10 gr gist
  • 1 tl suiker
  • 2 1/2 dl lauwe melk
  • snufje zout

Bereiden

Zeef de bloen in een kom. Maak in het midden een kuiltje, brokkel er de gist in met de suiker. Maar dit aan met ongeveer 1 1/2 dl. melk Roer de omringende bloem (ca. 1/3 deel, de rest blijft er om heen liggen) er door tot een dik deeg is gevormd. Laat de kom afgedekt een 1/2 uur op een lauwwarme plaats staan Voeg de rest van de melk en het zout er bij en roer dit om. Kneed het deeg net zo lang tot het gemakkelijk van de handen loslaat. Laat het deeg in een plastig zak een uur rijzen. Vet een broodvorm van ca. 30 cm. in met margarine en bedek met bloem. Het brood in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden bakken Direct na het bakken het brood uit de vorm halen en laten afkoelen.

Bronvermelding