Elzasser uientaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 30-10-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 250 gram smeerkaas (geen light!)
  • 1/8 liter koud water
  • 50 gram vloeibare bakboter
  • 750 gram uien, in halve ringen
  • 250 gram volle franse kwark
  • 1 el maizena
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl kummelzaadjes
  • 100 gram gruyere, geraspt

Bereiden

Meng een deeg van bloem, smeerkaas en zoveel water tot een soepele bal ontstaat. Leg afgedekt met huishoudfolie 1 uur in de koelkast. Beboter een springvorm en bedek de bodem met een cirkel bakpapier. Bekleed de vorm met het deeg. Verwarm de oven voor op 225 graden elektrisch (200 hetelucht). Bak de uien in de bakboter glazig en verdeel ze over de deegbodem. Roer de kwark los met de eieren en maizena en roer de gruyere, kummel, paprikapoeder en peper en zout erdoor. Schenk dit over de uien. Bak de taart zo'n 40-45 minuten midden in de oven tot hij mooi goudbruin is. Eet warm of lauw, bijvoorbeeld met een groene salade (en een glas Riesling uit de Elzas natuurlijk).

Materialen

quiche- of springvorm van 28 cm doorsnede, bakpapier

Bronvermelding