Foe Yong Hai

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 22-10-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 witte kool,fijn gesneden
  • 1 ui,fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook,geperst
  • 500 gr krabsticks,klein gesneden
  • 6 eieren
  • 3 el bloem
  • 3 el olie
  • peper en zout ,naar smaak
  • 1 blik kleine erwten,zonder vocht
  • 1 blikje tomatenpuree
  • azijn
  • suiker,naar smaak
  • sambal oelek,naar smaak
  • zout,naar smaak
  • 300 gr witte rijst

Bereiden

FOE YONG HAI -Meng de kool,ui,knoflook,krab,eieren,bloem,zout en peper in een grote schaal. -Verhit de olie in een koekepan en bak het eiermengsel aan beide kanten goudbruin. SAUS -Meng de erwten,tomatenpuree,azijn en suiker en verdun het geheel met wat water. -Voeg zout en sambal naar smaak toe. -Verwarm de saus al roerend in een pannetje op een laag pitje,totdat de saus iets dikker is geworden. -Bereid de rijst volgens de verpakking. -Serveer de rijst op een bord,met de foe yong hai erbovenop en hieroverheen de saus

Bronvermelding