Knoflooksoep (Aigo Boulido)

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-06-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eieren
  • 4 sneedjes witbrood

Bereiden

Doe de olie in de pan en knijp de tenen knoflook erboven uit. Doe er 1 liter water, zout, peper en laurier bij en laat het 10 min koken met het deksel op de pan. Bak intussen in een beetje olie de sneedjes brood. Splits de eieren en doe de dooiers in de (verwarmde) soepterrine. Giet de soep onder voortdurend roeren langzaam uit de pan in de terrine. Vis de laurierblaadjes er uit. Serveer de soep in kommen en geef er het brood bij. Variatie: Verdeel het eiwit over de boterhammen en droog ze in de oven.

Materialen

pan (met dikke bodem),koekenpan, knoflookpers, soepterrine

Bronvermelding