Arabische soep (Cherbah)

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-06-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram uien
  • 250 gram tomaten
  • 1 eetlepel munt
  • 2 kleine rode pepers
  • 1 dl olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • zout, peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ei

Bereiden

Pel de uien en snij ze in grove stukken. Doe de olie in de pan en fruit de uien glazig. Knijp de knoflook er boven uit. Snij de (ontvelde) tomaten één keer door en voeg ze toe met grofgehakte munt, pepers en peper en zout. Als dit alles even gefruit is, voeg dan de bouillon toe. laat 10 minuten doorkoken en bind de soep dan met de ei-dooier.

Materialen

soeppan (met dikke bodem), knoflookpers, plank, mes, kommetje

Bronvermelding