Menu
Babi Pangang met shiitakes en gember
Ingrediënten
- 600 gr dikke magere speklapjes
- 300 gr gestoomde witte rijst
- 1 bakje shiitakes
- 4 teentjes knoflook
- wokolie
- 1 pot Conimex roerbaksaus babi pangang
- 400 gr gesneden preiringen
- 1,5 cm gember
Bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snij ondertussen de speklapjes in brede reepjes.
Maak de shiitakes schoon en halveer ze.
Pel en snijd de knoflook in smalle plakjes.
Snijd de gember in smalle reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.Voeg een scheutje olie toe en roerbak de speklapjes in ca 8 min. gaar en krokant.(giet eventueel het overtollig vet af).Voeg de knoflook,de gember,de preiringen en de shiitakes toe en roerbak deze 3 min. mee.
Schep de roerbaksaus erdoor en laat het gerecht nog 2 min. pruttelen.Schep de gewokte babi pangang en de rijst in diepe borden of kommen.