Indisch zoetzuur van komkommer

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 25-10-2007 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 el zout
  • 1 rode ui
  • 1 dl azijn
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 2 tl gemberpoeder = djahe
  • 1 a 2 tl sambal oelek
  • 1 el sesamolie

Bereiden

Maak de komkommer schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm dik. Doe ze in een vergiet, schep er het zout door en laat circa 1 uur staan om het vocht eruit te laten trekken. Spoel onder de kraan het zout van de komkommer en dep ze op een schone theedoek droog. Doe de blokjes in een glazen schaal. Snipper de ui en schep door de komkomer. Verhit in een steelpan de azijn met de suiker en de gemberpoeder en roer tot suiker is gesmolten. Roer er de sambal door. Schep het warme azijnmengsel door de komkommer en laat afgedekt een paar uur of een nachtje intrekken. Schep af en toe om. Druppel kort voor het opdienen de sesamolie erover.

Bronvermelding